!!!!!UWAGA!!!!!!!
Anonymous bardzo prosimy o dokładne zapoznanie się z regulaminem forum. Nie zakładaj bezsensownych tematów, i jak masz jakieś pytanie spytaj się na SB lub kogoś z zarządu forum. Przed założeniem tematu skorzystaj z wyszukiwarki, bo może już jest odpowiedź na Twoje pytanie.
Witam !
Zakupiłem za 220 zł Pocket Bike z kaskiem , lecz sprzedający mówił że coś ma z gażnikiem ... Gdy chciałem odpalić to tylko jakły załapywał i nic ... i pojawił się ,,smrud" zalanej świecy ... czy jak jest świeca zalana to nie odpali ? Jaki klucz żeby ją odkręcić ? jeżeli coś innego to co ?
Pozdrawiam
Wykręć świecę kluczem do świec(w motoryzacyjnym za 5 zł kupisz). Oraz ją przeczyść i ustaw przerwę. A potem sprawdz czy masz dobrą iskrę. Wyczyść dokładnie gaźnik. I zamontuj filterek paliwa jeśli nie ma. I powinno być wszystko OK.
Najlepiej by było gdybyś rozebrał cały silniczek, wyczyścił wszystko i wymienił łożyska na wale.
Aha i iglice ustaw na środkowym ząbku i śrubkę od obrotów wkręć maksymalnie a następnie wykręc o 2,5 obrotu.
Powinni Cię odznaczyć jakimś orderem bo nie zakładasz niepotrzebnie zbędnego tematu
Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2009 Skąd: Płońsk
Wysłany: 2010-02-16, 20:11
Cytat:
i pojawił się ,,smrud" zalanej świecy ...
???
Cytat:
czy jak jest świeca zalana to nie odpali
będzie to praktycznie niemożliwe
Przeczysć i wyreguluj gaźnik, kup inną świece, bo ta chińska do niczego się nie nadaje, ustaw przerwe 0,5, sprawdź czy paliwo bez żadnych problemów dochodzi do gaźnika, sprzwdż membrane. Jak to nie pomoże to bedziemy wtedy myśleć.
Witam ! zrobiłem tak jak pisaliście ale mam jeszcze jedno pytania :
Czy miniacz odpali bez stożkowego filtru powietrza ???
Chciałbym go sprawdzić lecz on sie zepsuł ... (powychodziły druty) i nieda rady go przykręcić ...
Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2009 Skąd: Płońsk
Wysłany: 2010-02-20, 16:19
Zapewniam, dłużej byś czekał na odpowiedź niż sam to sprawdził. Powinien dać oznaki życia, ale będzie leciało tyle powietrza ile się da, bo zadaniem filtra jest również dozowyać ilośc dochodzacego powietrza. Niemiej powinien odpalić.
witam to mój drugi post i mam pytanie ,kupiłem używkę za grosze coś co wygląda jak ten ze zdjęcia na dole w aukcji http://cgi.ebay.co.uk/NEW...=item518d1e1345 owiewki tylko inne rama ta sama i nie wiem ile to ma pojemności ,mocy kto to zmajstrował i czy 500 zł to za dużo za stan powiedzmy dobry
to mój jest w porównaniu do tego bardziej kompletny i miał 3 usterki sprzęgło do podciągnięcia już zrobione ,wycieka paliwko albo przewód nie zbyt dobrze zaciśnięty gdzieś jest albo gażnik na maxa rozkręcony , no i tylne koło ma mało powietrza albo dziura albo tylko zeszło powoli
a ten 2 to wydaje mi się ze to oryginalna blata b1
_________________ Mini Cross » Pocket Bike » Skuter » Honda CBR
Xbox 360 User
Motorola Milestone/Nokia N97 Mini User
Citroen XM Driver
Pierwsza zasada posiadaczy mini bike:
Nie dawać się przejechać na swoim mini bike.
chodnica się nagrzewa znaczy że działa trzeba ją wyjąć wypłykać i zalać płynem a nie wodą task dla zasady ,ta śrubka do regulacji gażnika jest wkręcona na maxa tak powinno być ? , czy w tym silniku jest olej jakiś czy tylko smarowanie jeśt olejem z paliwka ?a i mieszankę można zrobić przy użyciu oleju sthila do pił bo mam go trochę
h2ouk, olej ze sthil-a moge ci polecić pamiętaj 1:25 (nawet 1:30 można )
w 2 suwie jest tylko smarowanie mieszanka
a co do gaźnika przecież nie wyregulujemy go przez internet
sam musisz wsłuchać się w obroty i ustawić
_________________ Mini Cross » Pocket Bike » Skuter » Honda CBR
Xbox 360 User
Motorola Milestone/Nokia N97 Mini User
Citroen XM Driver
Pierwsza zasada posiadaczy mini bike:
Nie dawać się przejechać na swoim mini bike.
h2ouk, olej ze sthil-a moge ci polecić pamiętaj 1:25 (nawet 1:30 można )
w 2 suwie jest tylko smarowanie mieszanka
a co do gaźnika przecież nie wyregulujemy go przez internet
sam musisz wsłuchać się w obroty i ustawić
widzisz 20 lat temu na komunię motorynkę rometa dostałem i była parę lat ale do niczego się człowiek nie dotykał bo działało wszystko ,teraz nadrabiam braki ,z autami daję radę a tego nigdy nie robiłem więc się pytam ,bo wiem że popsuć coś to można szybko jak się nie wie co robić
[ Dodano: 2010-03-31, 23:45 ]
sorry za posta pod postem http://www.forum.mini-bik...p?p=68540#68540 tu użytkownik shark opisał parę modyfikacji do tego samego modelu co ja mam , czy ktoś orientuje sie co to za h2o ,ile ma mocy ,pojemnosci ,kto go wyprodukował ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum